Prijsuitreiking decemberactie Zelhemse winkeliers

Gesterkt door de gezellige samenwerking voor de modeshow tijdens de najaars Open Zondag besloten de deelnemende winkeliers een decemberactie te gaan organiseren. Het Ondernemersfonds werd gevraagd om de actie te ondersteunen, waarna de winkeliers werden uitgenodigd deel te nemen. De reacties waren positief en meer dan veertig winkels namen deel aan de actie. Bij aankopen van 10 euro of meer (supermarkt 25 euro) kregen de klanten een actiezegel, die op een zegelkaart geplakt kon worden. Meer dan 600 volle kaarten werden er ingeleverd.

De winkeliers was ook gevraagd tot een bepaald bedrag winkelartikelen beschikbaar te stellen voor de prijswinnaars. Er kwam een overstelpende hoeveelheid artikelen binnen, waarvan tien prijspakketten met een winkelwaarde van ongeveer 300 euro konden worden samengesteld. De pakketten kregen vervolgens een nummer, waarna notaris Jeroen Blankenstijn werd uitgenodigd om de prijswinnaars te trekken en te koppelen aan een nummer. De prijswinnaars werden vervolgens uitgenodigd om zaterdag 14 januari om de prijs, onder het genot van een hapje en een drankje, in ontvangst te komen nemen. In een slotwoord meldde Carla Louwerier van de Samtosha Store Zelhem, namens de organisatie, dat de werkgroep blij was met het resultaat van de actie, zowel wat betreft de deelnemende winkeliers als het winkelend publiek. 

Tot slot wachtte de prijswinnaars nog een zwaar klusje, want de meeste pakketten hadden een formaat, dat ze niet zo maar achter op de fiets konden worden meegenomen.